Veertig jaar na de gemeentefusies

21-11-2017

Het themanummer 40 jaar na de gemeentefusies. Hoe het in Zuid-West-Vlaanderen anders liep dan gepland telt meer dan 200 bladzijden met een interessante studie van de UGent over de fusies in de regio Kortrijk en een hele reeks artikelen over Zwevegem/Kortrijk, Aalbeke, Kuurne, Wevelgem, Menen, Wervik, Harelbeke, Deerlijk, Waregem, Anzegem en Avelgem. Het nummer eindigt met een interessante analyse, vertrekkend vanuit de bekende tv-serie Bevergem.

Presentatie van het nummer 40 jaar na de gemeentefusies op dinsdag 19 december vanaf 19 uur in Buurthuis 't Senter, Sint-Katrienplein 14 in Sint-Katharina-Kuurne. Aanmelden via post@brengxbij.be. Op het programma staat onder meer een panelgesprek met Paul Deprez, toenmalig burgemeester van Heestert en voorzitter van CVP-arronissement Kortrijk en Herwig Reynaert, decaan Poltieke Wetenschappen aan de UGent. Er zijn werken aan de gang in Sente, u komt best via Kuurne.

Leden krijgen het themanummer automatisch opgestuurd. Het is ook apart verkrijgbaar tegen 15 euro. Of u kunt lid worden van De Leiegouw voor de prijs van 25 euro. U ontvangt dan als welkomstgeschenk de vorige jaargang van ons tijdschrift. Als lid krijgt u jaarlijks twee nummers van ons tijdschrift, wordt u voor alle activiteiten uitgenodigd, krijgt u volledige toegang tot onze site, met raadpleging van oude nummers, ...

U kunt het vereiste bedrag overmaken op BE12 3850 4116 0092 van De Leiegouw, Aalbeke.