Nieuw seizoen start

20-09-2017

In oktober vindt er geen lezing plaaats van De Leiegouw, maar in de maand november compenseren we dat met twee veelbelovende activiteiten:

André Demedts: een man van het verleden?

Vijfentwintig jaar geleden overleed de schrijver en voordrachtgever André Demedts (1906-1992). In de regio Kortrijk, maar ook ver daarbuiten, was hij jarenlang een veelgelezen romanschrijver en een erg gewaardeerde spreker. Van 1949 tot 1971 was hij directeur van BRT-West-Vlaanderen in Kortrijk.  Hij was zeer invloedrijk in kringen van de Vlaamse cultuurbeweging en had een bijzondere interesse voor Frans-Vlaanderen. Blijft daar een kwarteeuw na zijn overlijden nog iets van over?
Onze gastspreker Frans Destoop was leraar en televisiejournalist. Later werd hij OCMW-voorzitter en schepen. Hij studeerde Germaanse filologie in Leuven tussen 1964 en 1968. Zijn licentiaatsverhandeling had als titel: De verhouding van de generaties in het proza van André Demedts.

Op dinsdag 14 november om 19.30 uur in de stedelijke bibliotheek, Leiestraat 30, 8500 Kortrijk. Op dat ogenblik loopt er ook een tentoontestelling over Demedts in de bibliotheek.

Gratis toegang

 

Bezoek aan Barco en lezing over de geschiedenis van het bedrijf

Op woensdag 29 november bieden we de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het spectaculaire nieuwe gebouw van Barco aan het Kennedypark in Kortrijk. Nadien volgt nog een lezing over de geschiedenis van het bedrijf door oud-werknemer Paul Descamps. Meer details over het bezoek krijgt u later, voor het exclusieve bezoek zult u moeten inschrijven.

Woensdag 29 november om 18 uur: bezoek aan het bedrijf (max. 50 deelnemers); om 19 uur broodjes en om 19.30 uur lezing door Paul Descamps.

Gratis toegang